Paralaksa tła

Kulinaria: Chlebek serowo-kalafiorowy

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 1 główka kalafiora
  • 1 duże jajo
  • 1 szklanka startego sera żółtego (najlepiej Cheddar)
  • 1 łyżka suszonych ziół (np. prowansalskich)
  • Sól i pieprz do smaku
  • Sos Marinara do zamaczania (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 230 stopni Celsjusza. Obierz kalafiora, ugotuj go (najlepiej na parze) i na koniec posiekaj drobno. Po ostudzeniu odsącz z kalafiora płyn (poprzez szmatkę), dodaj wszystkie pozostałe składniki (oprócz sosu) i dokładnie wymieszaj. Blachę do pieczenia wyłóż papierem i uformuj małe kromki z masy. Piecz przez 15-20 minut. Posyp resztą sera, by roztopił się na powierzchni, podawaj z sosem.

Roksana z Lubska

Zrzut ekranu 2018-09-08 o 14.20.06
Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *