Paralaksa tła

Kulinaria: cukinia muśnięta parmezanem

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 220 stopni Celsjusza. Cukinie obierz, pokrój w paski oraz umieść w misce. Dodaj oliwę i czosnek oraz mieszaj intensywnie. Ułuż cukinię na blasze, posyp pozostałymi składnikami i zapiecz przez 15 minut, a następnie przez 4 w trybie grilla. Podawaj na ciepło.

Bronisława z Siedlec

cukinia
Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *