Paralaksa tła

Kulinaria: Domowy krem irlandzki

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 1 łyżka kakao lub sypkiej gorącej czekolady
  • 1 szklanka śmietany do zup
  • 1 puszka mleka skondensowanego
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 1 szklanka whisky (najlepiej irlandzkiego)
  • 1 espersso

Przygotowanie:

Rozpuść kakao w filiżance mocnego espresso (może być również z kawy rozpuszczalnej). Po schłodzeniu połącz z pozostałymi składnikami oraz intensywnie wymieszaj. Na koniec przelej całość do butelki i przechowuj w lodówce do 2 miesięcy.

Anna z Krakowa

Zrzut ekranu 2018-07-16 o 01.43.17
Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *