Paralaksa tła
Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 2 duże awokado
  • sok z 1/2 limonki (opcjonalnie)
  • sól i pieprz
  • 1 jajko
  • 1/4 filiżanki mąki
  • bułka tarta
  • 2 łyżki oleju
  • sos chipotle (majonez, jogurt grecki, kminek, koperek, łyżeczka mielonej papryki – najlepiej ostrej)

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, awokado pokrój w plasterki i skrop limonką, by zachowały kolor. Przypraw solą i pieprzem. Zanurz kolejno w mące, jajku oraz bułce tartej. Skrop olejem i piecz przez 15 minut do uzyskania złotego koloru. Podawaj z sosem. ❀

Teresa z Konina

frytki z awokado
Podziel się wiedzą!

Komentarze są wyłączone.