Paralaksa tła

Kulinaria: Indyk po Chang Maiańsku

Podziel się wiedzą!

Składniki:

•1 łyżka oleju z pestek winogron

  • mięso mielone z indyka (500g)
  • 2-3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki cukru brązowego
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka przypraw wedle uznania (najlepiej mieszanka orientalnych)
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/4 szklanki wody
  • 3-4 cukinie

Przygotowanie:

Rozgrzej olej z pestek i dodaj mięso z indyka, podsmaż na złoty kolor. Dodaj wszystkie pozostałe składniki (prócz cukinii) oraz smaż przez kilka minut. Cukinie posiekaj w cienkie plasterki wydrążając wcześniej środek, dodaj na patelnię i smaż przez kolejne kilka minut.

Emanuela z Karłowic

kulinaria indyk
Podziel się wiedzą!

Komentarze są wyłączone.