Paralaksa tła
Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • kubek kaszy jaglanej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 jaja lekko ubite
  • 6 łyżek mleka
  • 3 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 100g szynki
  • 1,5 szklanki startego sera żółtego
  • łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

W średnim garnku połącz kaszę z wodą i solą. Gotuj przez 15-20 min. czasem mieszając. Rozgrzej piekarnik do 220 st. W misce połącz mleko, jaja i skrobię. Dodaj szynkę, ser i ugotowaną kaszę. Wymieszaj i uformuj ciasto. Okrągłą foremkę do tarty posmaruj oliwą, rozprowadź ciasto, piecz przez 20 min. aż się zarumieni. Pokrój w trójkąty i posyp serem przed podaniem.

Krystyna z Niedołowa

Zrzut ekranu 2017-11-05 o 13.31.51
Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *