Paralaksa tła

Kulinaria: Jaja guacamole

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 6 dużych, ugotowanych jaj
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 łyżka soku z limonki
  • łyżka startej cebuli
  • łyżeczka sprasowanego czosnku
  • czarny pieprz, sól oraz kolendra do smaku
  • papryka w proszku do posypania

Przygotowanie:

Ugotuj jaja, przetnij na pół. Wydłub żółtka z ugotowanych jaj i odstaw na bok. Zblenduj ze sobą wszystkie składniki na gładką masę. Umieść masę w zrywce, natnij jeden róg torebki i wyciskaj zawartość w miejsce żółtek na białkach jaj. Posyp papryką, udekoruj kolendrą.

Karolina z Hrubieszowa

Zrzut ekranu 2018-03-31 o 21.50.56
Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *