Paralaksa tła

Kulinaria: Krem dyniowy z łososiem

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 1 kg dyni
  • 1 cebula
  • 1 litr bulionu
  • 1 łyżeczka imbiru
  • Gałka muszkatołowa 
  • Pestki dyni 
  • Łosoś 
  • Pieprz

Przygotowanie:

Dynię umyć, obrać ze skóry. Całość pokroić w kostkę, zalać bulionem, gotować aż zmięknie. Dodać do dyni obraną cebulę. Po ugotowaniu należy zmiksować dynię. Dodać do smaku imbir, gałkę muszkatołową, pieprz. Całość podać z kawałkiem łososia i pestkami dyni. ✤

Żaneta z Łyszkowic

Zrzut ekranu 2018-10-02 o 21.10.26
Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *