Paralaksa tła

Kulinaria: Kukurydziane placuszki

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1/4 szklanki mąki kukurydzianej
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 3/4 szklanki mleka sojowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka masła
  • 2 puszki kukurydzy (odsączonej)
  • 1/4 szklanki szczypiorku
  • 4 łyżeczki oleju kokosowego do smażenia
  • podawać z syropem klonowym lub słodkim sosem chilli

Przygotowanie:

Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. W misce połącz jajko, mleko, masło i wymieszaj. Dodaj do mieszaniny pozostałe składniki. Z masy uformuj placuszki i usmaż na patelni.

Monika z Ostrorogu

Zrzut ekranu 2018-07-16 o 02.02.54
Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *