Paralaksa tła

Kulinaria: łódeczki tropikalne

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 1 kg udek kurczaka
  • 2,5 łyżeczki curry
  • 3/4 łyżeczki soli morskiej
  • 3/4 łyżeczki białego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1 jabłko (pokroić w kostkę)
  • 1 mała cebula (pokroić w kostkę)
  • 2 papryki (pokroić w kostkę)
  • szklanka majonezu
  • szczypior i pietruszka
  • 4 awokado przekrojone na pół

Przygotowanie:

Usuń skórę z ud i ugotuj je, a po schłodzeniu odseparuj mięso od kości. Kurczaka wymieszaj dokładnie ręcznie z przyprawami, a następnie dodaj warzywa i owoce, całość mieszając. Dodaj majonez, również wymieszaj i odstaw na godzinę do lodówki pod nakryciem. Połówki awokado napełnij powstałym farszem, posyp pietruszką i szczypiorem. 

Klaudyna z Twardogóry

Zrzut ekranu 2017-09-30 o 12.32.19
Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *