Paralaksa tła

Kulinaria: Migdałowa przekąska

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 225g migdałów
  • 3 łyżki miodu
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 4 łyżki wody
  • 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju migdałowego
  • 20g cukru pudru
  • 2 łyżeczki soli morskiej (najlepiej wędzonej dla smaku)

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Rozłóż migdały na blaszce i piecz przez 10-15 min. W garnku wymieszaj miód, rozmaryn, wodę olej oraz doprowadź do wrzenia. Dodaj migdały i mieszaj aż wchłoną sos. W misce wymieszaj sól z cukrem oraz wrzuć migdały by się obtoczyły. Pozostaw do wyschnięcia na papierze.

Leszek z Opola

Zrzut ekranu 2018-09-08 o 14.19.55
Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *