Paralaksa tła

Kulinaria: Nutellowe brownie

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 3/4 szklanki masła
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mąki
  • 6 łyżek kako
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • Masa: puszka skondensowanego mleka, 2 łyżki masła, szklanka Nutelli

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Połącz wszystkie składniki brownie i mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Wlej do foremki i piecz 20 minut.

Miskę umieść w gotującej się wodzie i umieść w niej składniki masy. Poczekaj do rozpuszczenia i wymieszaj, a następnie wylej całość na upieczonym i schłodzonym brownie.

Julia z Pasyma

Zrzut ekranu 2018-07-16 o 01.54.45
Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *