Paralaksa tła

Kulinaria: Odświeżające świąteczne Brownie

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 1 opakowanie mieszanki do ciasta Brownie (ciasto w proszku)
  • 2,5 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka masła
  • 2-3 łyżki śmietany do ubicia
  • 1 łyżeczka ekstraktu z mięty pieprzowej
  • Czekoladowe chrupki (np. Nesquik)
  • Pokruszony cukierki-laski świąteczne (biało-czerwone landrynki)

Przygotowanie:

Przygotuj ciasto Brownie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ciasto rozsmaruj na szerokiej blaszce i piecz (zwykle koło 25 min.). Podczas pieczenia ciasta, ubij śmietanę, miętę, cukier i masło w dużej misce. Po ostygnięciu ciasta, masę rozsmaruj na wierzchu. Czekoladowe chrupki roztop w garnku i polej masą wierzch ciasta. Odstaw do ostygnięcia. Posyp kruszonymi laskami świątecznymi.

Pani Karolina z Chorzowa

Zrzut ekranu 2018-12-12 o 00.07.33
Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *