Paralaksa tła

Kulinaria: Quesadillas

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 2 bataty, 4 duże tortille
  • 1 łyżeczka papryki, 1 łyżeczka kminku
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 puszki czarnej fasoli
  • 2 szklanki sera cheddar
  • sok z 1/2 limonki
  • sól do smaku
  • opcjonalnie: awokado, ostre papryczki, kwaśna śmietana

Przygotowanie:

W naczyniu umieść posiekane bataty, polej je olejem. Dodaj paprykę, kminek, kolendrę, pieprz i sól. Wymieszaj całość i piecz przez 30-40 minut w 220 stopniach. Po ostygnięciu zmiażdż je. Tortillę posmaruj od wewnątrz olejem, nafaszeruj przygotowanymi batatami oraz pozostałymi składnikami. Podsmaż na patelni lub grillu przez 6-8 minut z każdej strony. Możesz podawać z opcjonalnymi dodatkami

Katarzyna z Orzesza

Zrzut ekranu 2018-08-08 o 21.02.02
Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *