Paralaksa tła
Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 2 galaretki truskawkowe 
  • 1/2 kg truskawek 
  • 1 op. biszkoptów 
  • 4 serki homogenizowane waniliowe
  • 2 galaretki cytrynowe

Przygotowanie:

Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Poczekać do wystygnięcia. Schłodzone galaretki połączyć z serkami. Na spodzie formy do pieczenia ułożyć biszkopty. Aby biszkopty były miękkie, wcześniej można zanurzyć je w galaretce. Wylewamy zimną masę cytrynową do formy, odstawiamy do lodówki aż stężeje. Następnie na masie układamy truskawki. Rozpuszczamy galaretki truskawkowe, czekamy aż wystygną. Schłodzoną galaretkę wlewamy na masę z  truskawkami. Odstawiamy do lodówki aby całość stężała. ✸

Żaneta z Łyszkowic

sernik
Podziel się wiedzą!

Komentarze są wyłączone.