Paralaksa tła

Kulinaria: Sylwestrowa przekąska do drinków

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 1 opakowanie pieczarek (jak najmniejszych)
  • 4 łyżki masła
  • 1 łyżka mielonego czosnku
  • ¼ łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki (lub 2 łyżeczki dla miłośników delikatnego smaku)
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Rozpuść masło. Dodaj opłukane grzyby i tymianek, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem. Podsmaż całość mieszając, aż grzyby przyrumienią się na złoto (około 7 minut). Dodaj czosnek i smaż jeszcze 30 sekund mieszając. Podaj posypane pietruszką. 

Pani Kasia z Jaraczewa

Zrzut ekranu 2018-12-12 o 00.07.47
Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *