Paralaksa tła

Kulinaria: Tarta farmera z jaglanym spodem

Podziel się wiedzą!

Składniki tarty:

  • 1 cebula, 1 ząbek czosnku
  • 1 szklanka kaszy jaglanej, pietruszka (natka)
  • 2 jajka, ser mozzarella

Składniki farszu:

  • 1 cebula, 1 marchew, 1 szklanka dyni
  • filet z kurczaka
  • 300 ml bulionu
  • 80ml śmietany 30%

Przygotowanie:

Spód: Cebulę zeszklić w garnku, dodać czosnek. Na 3 minuty wsypać do garnka kaszę jaglaną i wszystko razem podsmażyć. Wlać wodę i posolić. Gotować na wolnym ogniu dopóki kasza nie wchłonie całej wody, potem poczekać aż ostygnie. Dodać jajka, pietruszkę posiekaną, ser mozzarella i przyprawy. Po wymieszaniu wstawić do piekarnika na 180 st. na około 30 min. Farsz: filet z kurczaka umyć, pokroić i przyprawić. Obtoczyć w mące i przyrumienić na patelni. Zdjąć kurczaka z ognia, zeszklić cebulę. Do cebuli dodać pozostałe składniki, farsz nałożyć na spód tarty i piec w 180 st. 30 min.

Katarzyna z Bystrzycy Kłodzkiej

Zrzut ekranu 2017-12-22 o 16.48.52
Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *