Paralaksa tła

Kulinaria: Wielkanocne gniazdka

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • cukierki lub pianki w kształcie jaj
  • 6 filiżanek chrupkiego ryżu (ryż preparowany)
  • cukierki krówki 500g
  • 1 kostka margaryny
  • kakao
  • długie, zielone żelki

Przygotowanie:

Margarynę i krówki rozpuść w garnku na wolnym ogniu. Dodaj ryż i kakao, wymieszaj. Gorącą masę podziel na mniejsze porcje oraz uformuj gniazdka (np. przy użyciu foremki do pizzerinek). Ostudź uformowaną masę. Długie żeli potnij na paski, by imitowały źdźbła trawy. Wewnątrz gniazdek ułóż pianki w kształcie jaj.

Mariola z Baranowa

Zrzut ekranu 2018-03-31 o 21.50.35
Podziel się wiedzą!

Komentarze są wyłączone.