Paralaksa tła

Kulinaria: ziemniak inaczej

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 4 ziemniaki
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 3 i 1/2 łyżki masła (solonego)
  • 1/2 szklanki jogurtu greckiego
  • 1/4 szklanki maślanki
  • łyżeczka szczypioru i czosnku
  • 1 i 1/2 szklanki ugotowanych brokułów
  • 2 szklanki żółtego sera tartego (cheddar)
  • łyżka posiekanej cebuli
  • po pół łyżeczki: soli, pieprzu, koperku, papryki

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i piecz ziemniaki w naczyniu żaroodpornym przez godzinę. Po wystygnięciu przekrój je na pół. Usuń środek zostawiając samą skórkę i posmaruj ją od wewnątrz oliwą. Pulpę ziemniaczaną wymieszaj ze wszystkimi pozostałymi składnikami i powstałą masą napełnij wnętrze pozostawionych skórek. Całość zapiecz przez 25 minut.

Pani Mariola z Kopszywnicy 

Zrzut ekranu 2018-07-16 o 01.54.37
Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *