Paralaksa tła

Burger pszeniczno-indyczy

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 1/2 szklanki ziaren pszenicy do ugotowania (zamiennie ryż)
  • 2 łyżki oleju
  • 3/4 szklanki posiekanej cebuli
  • 5 ząbków czosnku
  • mielone mięso z indyka (porcja)
  • łyżeczka chilli w proszku i brązowego cukru
  • 1/8 łyżeczki czerwonej papryki w proszku
  • 2 szklanki rozgniecionych pomidorów
  • bułka na hamburgera + opcjonalnie liść sałaty na spód
  • czerwona cebula w plastrach, sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Ugotuj pszenicę wg instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej i dodaj posiekaną cebulę, czosnek, indyka. Podsmaż, dodaj papryki w proszku, cukier i pieprz, a po usmażeniu również ugotowaną pszenicę i pomidory. Mieszaj do zgęstnienia i dopraw solą. Na dolnej połówce bułki umieść liść sałaty, później farsz, a na górze połóż krążki cebulowe i górną część bułki.

Mariola z Warszawy

Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *