Paralaksa tła

Kulinaria: Domowe Rafaello

Podziel się wiedzą!

Składniki bazy:

  • 100g kokosowej Princessy

Składniki masy:

  • 250g mascarpone
  • 200g cukru
  • 2 puszki mleka kokosowego (2 x 400ml)
  • 250g twarogu
  • 200g białej czekolady
  • 2 paczki żelatyny rozrobione z 5 łyżkami wody
  • wiórki kokosowe do posypania

Przygotowanie:

Wafle kokosowe zmiel i wyłóż nimi dno foremki okrągłej. Wszystkie składniki masy wymieszaj w mikserze do ubicia, dodając na końcu żelatynę. Masę wyłóż na blachę i posyp wiórkami. Włóż ciasto do lodówki na parę godzin.

Kamil z Wrocławia

Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *