Paralaksa tła

Kulinaria: Lody na mleku kokosowym

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1,5 szklanki malin
  • 1/3 szklanki cukru trzcinowego
  • szczypta soli morskiej
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • szczypta skrobii kukurydzianej

Przygotowanie:

W garnku wymieszaj pół mleka kokosowego, maliny, cukier i sól, delikatnie podgrzewaj do rozpuszczenia cukru. Na koniec wszystko dokładnie zblenduj. W drugiej misce wymieszaj pozostałe mleko kokosowe z ekstraktem i skrobią. Mieszaj do rozpuszczenia. Ciepłą mieszankę przelej przez sitko do chłodnej, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Na koniec ubij mieszankę w robocie lub najlepiej maszynie do lodów i zamroź.

Julia ze Środy Wielkopolskiej

Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *