Paralaksa tła

Kulinaria: Niepozorne jajeczka

Podziel się wiedzą!

Składniki (1):

  • 12 sztuk – nieduże, puste jajka czekoladowe
  • 225g białego serka kremowego
  • 1/2 szklanki słodzonego mleczka skondensowanego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Składniki żółtka (2):

  • 2 łyżki topionego masła
  • 2 łyżki dżemu morelowego
  • 1 łyżka cytryny

Przygotowanie:

Usuń wierzchołek jaj nożem. Mikserem wymieszaj w jednej misce składniki (1), a w drugiej składniki (2). Napełnij czekoladowe jaja masą (1), a na wierzchu umieść kleks masy (2) imitującej żółtko.

Malwina z Łodzi

Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *