Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
Składniki:
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 4 rybne filety (np. pstrąg lub flądra)
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 1/2 szklanki świeżo startego parmezanu
- 1/4 szklanki bułki tartej
- 4 ząbki czosnku (mielone)
- sok i skórka z 1 cytryny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Dodaj 2 łyżki oleju na dużą blachę do pieczenia. Przypraw rybę solą i pieprzem. Na dużym talerzu połącz parmezan, bułkę tartą, czosnek i skórkę z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Obtocz ryby w mieszance bułki tartej. Połóż filety na przygotowanej blasze do pieczenia i skrop je pozostałymi 2 łyżkami oleju i soku z cytryny. Piecz do złocenia (20 minut), a ryby sprawdzaj co jakiś czas widelcem.
Anna z Chodzieży
