Paralaksa tła

Kulinaria: Ryba czosnkowo-parmezanowa

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 4 rybne filety (np. pstrąg lub flądra)
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 1/2 szklanki świeżo startego parmezanu
  • 1/4 szklanki bułki tartej
  • 4 ząbki czosnku (mielone)
  • sok i skórka z 1 cytryny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Dodaj 2 łyżki oleju na dużą blachę do pieczenia. Przypraw rybę solą i pieprzem. Na dużym talerzu połącz parmezan, bułkę tartą, czosnek i skórkę z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Obtocz ryby w mieszance bułki tartej. Połóż filety na przygotowanej blasze do pieczenia i skrop je pozostałymi 2 łyżkami oleju i soku z cytryny. Piecz do złocenia (20 minut), a ryby sprawdzaj co jakiś czas widelcem.

Anna z Chodzieży

Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *