Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
Składniki (spód):
- 4 krakersy, orzechy włoskie
- 1 łyżka cukru brązowego, 3 łyżki topionego masła
Składniki (masa):
- 1/2 szklanki śmietany do ubicia, 1 szklanka białej czekolady
- 4 opakowania serka śmietankowego
- 3/4 szklanki brązowego cukru, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
- 3 łyżki mąki uniwersalnej
- 1/4 łyżeczki soli, 2 łyżki syropu klonowego
- 3 duże jajka i śmietana na wierzch gotowego ciasta
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 st. Celsjusza. Zmiksuj składniki spodu, dodając na koniec masło. Masę rozsmaruj na blasze do pieczenia. Piecz 10 minut i odstaw do ostygnięcia. W garnku podgrzej śmietanę, dodaj czekoladę. Ubij do gładkiej masy i ostudź. Miksując, dodawaj kolejne składniki masy, w tym jajka na samym końcu. Zalej masą przygotowaną foremkę. Piecz 50-60 minut. Podaj z bitą śmietaną polaną syropem klonowym.
Renata z Ciechocinka
