Paralaksa tła

Kulinaria: Szakszuka

Podziel się wiedzą!

 

Składniki:

  • 1 cebula (pokroić w kostkę)
  • 1 papryka (pokroić w kostkę)
  • 4 ząbki czosnku (posiekać)
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1/4 łyżeczki chilli
  • puszka pomidorów (obranych)
  • 6 dużych jaj
  • sól, pieprz, pęczek kolendry, pęczek natki pietruszki

Przygotowanie:

Na oliwie podsmaż cebulę i paprykę (5 min.). Dodaj czosnek i przyprawy. Gotuj minute. Dodaj puszkę pomidorów. Dopraw solą i pieprzem, zagotuj. Łyżką zrób małe studzienki i wbij do nich jajka. Przykryj patelnię na 5-8 min. aż jajka się zetną. Udekoruj kolendrą i pietruszką.

Jadwiga z Bolesławca

Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *