Kulinaria: Szakszuka

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

 

Składniki:

  • 1 cebula (pokroić w kostkę)
  • 1 papryka (pokroić w kostkę)
  • 4 ząbki czosnku (posiekać)
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1/4 łyżeczki chilli
  • puszka pomidorów (obranych)
  • 6 dużych jaj
  • sól, pieprz, pęczek kolendry, pęczek natki pietruszki

Przygotowanie:

Na oliwie podsmaż cebulę i paprykę (5 min.). Dodaj czosnek i przyprawy. Gotuj minute. Dodaj puszkę pomidorów. Dopraw solą i pieprzem, zagotuj. Łyżką zrób małe studzienki i wbij do nich jajka. Przykryj patelnię na 5-8 min. aż jajka się zetną. Udekoruj kolendrą i pietruszką.

Jadwiga z Bolesławca

Podziel się wiedzą!