Paralaksa tła

Kulinaria: Walentynkowy hummus z pieczonych buraków

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 2 buraki
  • 250g ugotowanej ciecierzycy
  • 2 łyżki Tahiny
  • sok z 1/2 cytryny
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • po 2 gałązki tymianku i kopru włoskiego
  • 1 liść laurowy
  • sól morska i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i upiecz w nim buraki pokrojone w talarki – skrop wcześniej oliwą, octem, dodaj czosnek, koper, tymianek, liść, dopraw solą i pieprzem (przykryj je folią i piecz 30-45 minut). Po ostygnięciu umieść buraki z przyprawami (bez liści laurowych) w mikserze i dodaj pozostałe składniki. Zmiel całość na pastę.

Anna z Drezdenkowa

Zrzut ekranu 2019-02-14 o 01.09.43
Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *