Paralaksa tła

Przepis: domowe amoniaczki

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 500g mąki 
  • 100 g margaryny 
  • 150 g cukru
  • pół szklanki mleka 
  • 2 jajka 
  • sól 
  • kakao
  • 1 łyżeczka amoniaku

Przygotowanie:

Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jajka, cukier waniliowy, szczyptę soli, mąkę. Amoniak rozpuścić w ciepłym mleku, dodać do całości. Wyrobić ciasto, odstawić na  1 godz do lodówki. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao. Obydwie masy ciasta wyrobić, wyciąć dowolne kształty.  Piec w temp 200 st.C.

Żaneta z Łyszkowic

Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *