Paralaksa tła

Przepis kulinarny: Pasztet z cukinii

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 3 szklanki odciśniętej cukinii ( ok. 2 szt) 
  • 0,5 szklanki oleju 
  • 1,5 szklanki bułki tartej lub mąki 
  • 1-2 marchewki 
  • 1 cebula 
  • 4 jaja 
  • 20 dkg. żółtego sera 
  • pęczek natki pietruszki, sól, pieprz 

Przygotowanie:

Cukinię zetrzeć na tarce z dużymi oczkami – odcisnąć i dodać pokrojoną w kostkę cebulę i startą marchewkę. Dodać bułkę tartą, starty ser,  żółtka, olej,  sól, pieprz. Porządnie wymieszać. Następnie ubić białka i dodać do masy.  Piec w formie krakersów w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 70 minut.

Sylwia z Kątów Wrocławskich

Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *