Paralaksa tła

Przepis kulinarny: Pieczone jabłka w cieście

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 8 małych jabłek 
  • 1,5 szkła mąki 
  • 250 dag margaryny 
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • 1 jajko
  • 2 żółtka 
  • cynamon, konfitura wiśniowa 

Przygotowanie:

Do miski wsypujemy przesiekaną mąkę. Stopniowo dodajemy pozostałe składniki (jajko, margarynę, żółtko, śmietanę) oraz wyrabiamy ciasto. Przygotowane ciasto odkładamy na 30 min. do lodówki. Wydrążamy jabłka i posypujemy cynamonem. Środek jabłek napełniamy konfiturą. Jabłka układamy na wcześniej wyciętych kwadratach z ciasta, całość zawijamy. Pieczemy 35 min. w temp. 190 stopni Celsjusza.

Żaneta z Łyszkowic

Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *