Paralaksa tła

Przepis kulinarny: Risotto z dyni i koziego sera

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 4 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 szklanka puree z dyni
  • 2 łyżki masła
  • opakowanie mięsa mielonego
  • woreczek ryżu
  • łyżeczka octu winnego
  • pół szklanki startego sera (np. parmezan)
  • szklanka rozdrobnionego, koziego sera
  • dodatki: sól, pieprz, tymianek, posiekana pietruszka, gałka muszkatałowa, suszona żurawina

Przygotowanie:

Ugotuj bulion razem z puree z dni. Następnie do garnka dodaj rozpuszczone masło i pozostałe składniki z przepisu (BEZ trzech ostatnich podpunktów). Gotuj do odparowania wody i zgęstnienia, konsystencja powinna być kremowa. Na koniec przypraw dodatkami, wymieszaj z kozim serem i parmezanem, podaj do stołu.

Milena z Pradła

Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *