Paralaksa tła

Przepis kulinarny: Sylwestrowa zagryzka – kurczak po japońsku

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • 3 kawałki imbiru
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 6 łyżek białego wina wytrawnego
  • olej, sezam, skrobia kukurydziana, szczypta przypraw
  • sos: 2 łyżki majonezu, 2 łyżeczki octu jabłkowego, 2 łyżeczki miodu, szczypta cukru

Przygotowanie:

Pokrój kurczaka w małą kostkę i umieść go w marynacie z imbiru, ulubionych przypraw, sosu sojowego i wina na 30 min. Później wyciągnij go, posyp kawałki skrobią i usmaż je na głębokim oleju. Po usmażeniu posyp sezamem, podawaj razem z sosem.

Ludwika z Namysłowa

Podziel się wiedzą!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *